Iedereen heeft elke dag een gevecht,
Er zijn wonden die moeten worden gehecht.
Het is een strijd die iedereen heeft,
iedereen heeft het wel eens beleefd.
En dat gevecht noemen wij het leven,
een doel dat we nastreven.
Om zo goed mogelijk te zijn,
ook al doe je anderen daarmee zoveel pijn.
Het leven is en blijft een gevecht,
ook al vind je het onterecht.
Je zult mee moeten doen of je wilt of niet,
het is een onderdeel van je levenslied.
En dit noemen ze het leven!