-DIT MOMENT-
En er gebeurt niets, vrijwel geen enige
interpretatie van voelbaarheid of zicht.
Geen wind die waait; blaadjes liggen
stil of hangen dodelijk aan de bomen.
gechoqueerd door de rust, ontgoocheld
door stiltes. Alles is bevroren of
staat in wasse-beelden.
Geen aanleiding tot ramp of naschok
van een vreselijk gebeuren,
alleen maar gezeur van een wijzer
die verder wil.
Een zon die staat, straalt zonder warmte.
En er gebeurt nietszonder verleden,
zonder een voetstap naar’t heden.
Ik wacht op de fiets voor ’t stop-
licht op hoogstwaarschijnlijk niets.