daarboven is zijn nestje
verzorgt en goed bewaakt
hijzelf eet het laatste restje
van wat het heeft buitgemaakt
als de kleintjes maar eten
om zo verder te kunnen gaan
naar wat ouder vogels weten
hoe de vleugels uit te slaan
Zijn kennis staat te boven
van wat de jongen leren gaan
ooit zullen ze eraan geloven
op eigen benen te moeten staan
En daar gaat hij weer heen
om te zorgen voor zijn kroost
hun bloei rust op zijn schouder
doorziet zijn eeuwige troost
zo gaan de dagen weer voorbij
komt in een redelijke sleur
een van de jongen doorzag dit lot
en wist wat hem betreur
de cirkel loopt maar rond en rond
van zoon naar vader naar zoon
niemand weet te kunnen verklaren
de bedoeling van dit patroon
De dag was nu gekomen
dat de jongen zijn vader vroeg
wat het groeien ooit zal lonen
waar het leven nou op sloeg
één ding ga je nog leren
en je zult versteld doen staan
het is het leren waarderen
van de weg die je bent gegaan