een man is pas man
als men hem zijn vrijheid schenkt
nee, zo'n man
is nooit tevreden
dan loopt een vrouw
en rent van hier naar daar
en nog is het niet goed genoeg
dan blijf je met vragen achter
een vrouw is
wat vlugger tevreden
ze voelt geluk
bij een simpel gebaar
als er dan zacht
een hand op haar hoofd wordt gelegd
als een blik in ogen
haar meer zegt
dan duizend woorden
dan voelt zij geluk
dan voelt zij zich tevreden
als een kleinkind dan zegt
dank u lieve moeke
kan haar dag niet meer stuk
je kan tevreden zijn met weinig
toch zijn er mensen
die nooit tevreden zijn
die willen telkens maar meer
nemen liever dan ze geven