De zee beweegt
Het is eb
Daarna weer vloed
Meeuwen vliegen over
Ik loop over het strand
Mijn voeten in het zand
Soms badend in het water
Van de onrustige zee
Al mijn gedachten vliegen
Daar boven, met de meeuwen
Mijn gevoelens baden mee
Met mijn voeten
In de onrustige zee
Die mij toch, als nog,
Zoveel rust geeft
Mijn tenen voelen het zand
Het kriebelt, laat me lachen
Ik word overspoeld door emotie
Prettige emotie, de vervelende
Nam de onrustige zee mee.
De zee, die niet alleen
Mijn vervelende emotie meenam
Maar ook iemand die me dierbaar was
Mijn lieve opa, ligt er begraven
Dus denk ik aan de zee
Dan denk ik aan liefde
Aan kriebelend zand tussen de tenen
Dan denk ik aan vrij zijn
Dan denk ik aan geluk
Dan denk ik aan het verleden
Dan denk ik aan opa
Dan denk ik aan de keren
Die nog komen gaan
Aan het strand
Waar het eb wordt
Maar ook weer vloed
Waar de zee onrustig is
De meeuwen rond vliegen
En waar ik, mezelf
Telkens terugvind.