als een afspraak geen afspraak meer is
en beloftes loos blijken te zijn
als elke stap weer doodbloedt
door laksheid of door overmoed…
en als je opponent een bierkaai lijkt
misschien alleen nog voor dreigementen zwijkt
en “je best doen” doet er niet meer toe
dan wordt je het strijden moe
en kom je thuis als een chagrijn
dan ben je gekwetst en heb je pijn
de arts die zet je aan de pillen
om de emoties wat te stillen
de psychologe… zij weet van wanten
heeft het over kernkwaliteiten en ofmankwadranten
intussen zit je thuis te wachten
benieuwd naar wat je collega’s dachten
of misschien komt, geheel onverwacht
toch de fruitmand, die je zelf hebt rondgebracht
…maar het blijft stil
vanavond maar weer een pil.
Geregeld, troosteloos melancholiek
Denk ik…”ben ik, of is de zaak nu ziek?
“De oplossing ligt bij jezelf”, zegt de weter
maar daarmee, denkt de denker, is de zaak nog niet beter