Nieuwe liefde?
‘ze’ zeggen: je moet verder,
Je moet ‘aan de vrouw’.
Ga eropuit praat met vrouwen,
Je bent weer beschikbaar.
Ik ben gewoon een stuk vlees op de vrijgezellenmarkt.
Moet ik alles weer opnieuw opbouwen?
Het is hetzelfde als dat je tegen een hardloopkampioen zegt:
Vandaag moet je weer opnieuw leren lopen.
Wat heb ik nou te bieden,
behalve mezelf, een gebroken persoon.
Ik denk niet dat daar een markt voor is.
Hoe kan ik ooit nog dat vertrouwen opbouwen,
Hoe kan iets ooit nog speciaal zijn?
Als zij had gewild was ik bij haar gebleven,
Toen ze wilde was alles al kapot.
Ik zei tegen haar:
‘je kunt maar zo vaak tegen een ruit aanslaan voordat die breekt’
Ze brak me en danste op de scherven.
En nu moet ik een nieuwe liefde zoeken………..?
Hoe kan ik nu aan een nieuwe liefde denken,
Ik had de liefde van mijn leven gekozen……
Zij koos anders.
Nieuwe liefde 2
Ik dek mezelf in,
Begraaf me voor mijn eigen veiligheid.
Verscholen achter mijn gitaar is er niets,
Maar dan ook niets dat mij kan deren.
Binnen deze bubbel ben ik koning,
Alles is makkelijker.
Maar deze bel is mijn gevangenis aan het worden.
Ik kijk even op vanuit ‘mijn wereld’ en wat zie ik:
Rotzooi, overal papier, schoenen slingeren overal,
Een enorm ongeorganiseerde kast.
Hoe lang ben ik weg geweest?
Kan ik nog terugkomen?
Ik kijk in de spiegel,
maar de persoon die ik zie bevalt me helemaal niet.
Heb ik mijn eigen graf gegraven?
Alweer al die vragen, ik word er gek van.
De tijd van vragen moet eindigen,
Nu is de tijd voor antwoorden……..
Nou?
Er komt niets .