De Ontmoeting
Je ogen dicht,
Je blik wordt van buiten naar binnen gericht,
Na een dag letten op wat je doet,
Alles doen zoals het moet,
Met je gevoelens in bedwang,
Handelen in het juiste belang,
Je ogen dicht,
Je aandacht verder naar binnen gericht.
Een hele dag werd er naar je gekeken,
Maar nu de veiligheid van de deken.
Los van het leven, los van alle mensen
Verleg je zonder gêne je grenzen,
Je ogen dicht,
Je aandacht op je ‘ware ik’ gericht,
Die gaat met jou aan de haal,
Krijgt de kans op het vertellen van zijn verhaal.
Maar net als gisteren raakt hij gefrustreerd,
Als hij ziet dat je weer niet van hem hebt geleerd.
Als na het openen van je ogen,
Hij moet gedogen,
Dat jij de ontmoeting tussen jou en jezelf
Afdoet als een nietszeggende ‘droom’.