Marlin, 'k schrijf deze woorden
'k zit in een oude schuur
't is guur en koud daarbuiten
het regent al een uur
de wind rammelt aan de deur
en het spookt maar door m'n hoofd
de wijn, de rode rozen
die ik je had beloofd
die dagen zonder zorgen
van wandelen in de zon
we dachten niet aan morgen
zo mooi als het begon
de wind huilt melancholisch
denk daar nog es even aan
d'r haar, d'r stem, d'r ogen
je liet haar zomaar staan
lieve Marlin; die influistering
is mijn herinnering
Marlin, je hield van mij
waarom liet ik je alleen
vergeefs stroomden je tranen
het ging dwars door me heen
maar Marlin, je liefde greep
me gewoonweg naar de strot
ik ging, ik vluchtte weg
en voelde me een vod
lieve Marlin; die influistering
lieve Marlin; is mijn herinnering
Marlin, 'k hoor in de wind
het fluist'ren van jouw naam
met elke vlaag zegt die me
denk daar weer es aan
hoe de bloem brak in de knop
op een mooie dag in mei
vergeef het mij Marlin
en laat me toch weer vrij
lieve Marlin; die influistering
lieve Marlin; is mijn herinnering