Voor Simone B.
de twijfels die ik in jouw ogen lees
vertellen mij een bekend verhaal
over keuzes die te moeilijk lijken
over harder willen zijn dan staal
over vreemde dromen
over wensen nooit vervuld
over egoisme of zelfkennis
over altijd maar dat ongeduld
over grappen en grollen
over huilen over niets
over vallen over opstaan
over weten wie je zelf bent
…en dat is niet zomaar iets
over presteren
verkeren in hogere kringen
vriendschap en liefde
en meer van die dingen
liefst onderdanig
of altijd maar bazig
streng doch rechtvaardig
of vaag dus te wazig
te vroeg of te laat
misschien net op tijd zijn
over verleggen van grenzen
op zoek naar de breuklijn
je bent wie je bent, lieve meid
en gelukkig ben je dat helemaal
en de twijfels die ik in jouw ogen lees
ach, die vertellen mij een mooi verhaal