Ik wring me overal tussen
met spitse ellebogen
laat me hooghartig kussen
bescheidenheid vervlogen
Ik wil alleen het allerbeste
neem geen genoegen met minder
want ten lange leste
veroorzaakt deemoed alleen maar hinder
Ik volg de directeur
op hoge hakken
besprenkel me met geur
gretig om zijn baan te pakken
En 's avonds lees ik in boeken
over hoe het beter kan
het doet me uit de doeken
het pad van mijn levensplan
Ja ik ben ambitieus
en begeef me onder rijke mensen
ik heb geen andere keus
voor het vervullen van mijn wensen
Ik duw deuren open
en trap op tenen
succes kun je kopen
zonder geld te lenen
Geloof maar wat ik zeg
ja ik ben heel bot
ik gooi oude vrienden weg
ambitie is voor mij "real hot"
Toch moet ik iets bekennen
al doe ik dat niet graag
tis voor mij even wennen
de waarheid is soms traag
Want gisteren, o hemeltje, ik schaam me echt
ben ik bijna overleden
het ging eventjes slecht
nadat ik over een bananenschil was uitgegleden.