"Vlekkenkampioene"
Copyright (c) 2008.04.10 by Werner Domroese
met jou had ik zoveel schik
doch opeens werd het jou blijkbaar teveel
je geeft geen uitleg
je neemt geen afscheid
je toont waardering noch respect
ondankbaar, onrechtvaardig en onbeschoft
dat is wat er overblijft van al jouw kwaliteiten
is alles wat jij zegt en doet niets meer dan toneel
ik verdien een eerlijke kans
maar zelfs een groet of glimlach gun jij mij niet
steeds stel jij die afspraak uit
het gaat slechts om een kopje koffie en een goed gesprek
maar jouw uitstel leidt tot afstel nu jij mij volledig hebt uitgebuit
je hoeft niets voor mij te doen
barmhartig en welwillend gaf ik jou in mijn hart een plek
het enige dat ik voor mijn verdiensten verlang is goed fatsoen
kennelijk ben ik niet meer dan een uit te wassen oude vlek