"Reizen zonder doel" - aangepaste versie voor gedichten-freaks.nl
Copyright (c) 2007.05.31 by Werner Domroese
ongemakkelijk leun jij in je stoel
jij sluit jouw ogen
vraagt je af waarom
jij ooit aan deze dag begon
ongemakkelijk leun jij in je stoel
jij opent je ogen
vermoeid staar jij uit het raam
jij vraagt mij, "wanneer komen we eindelijk aan"?
ongemakkelijk leun jij in je stoel
jij sluit je ogen
slaakt een diepe zucht
jouw irritatie hangt onmiskenbaar in de lucht
ongemakkelijk zit ik in mijn stoel
met mijn blik op oneindig rijd ik door
vraag me af waarom
ik ooit aan deze dag begon
toch kreeg ik weer dat liefdevol gevoel
toen jij even naar mij keek
toen jij eindelijk begreep
wat ik bedoel
van vreugdevolle reislust
tot vermoeiende vlucht
voor mij blijft jouw gevoel
belangrijker dan ieder doel