In de kelder van de wereld,
heerst de zwervende kou,
haar zoektocht tussen grillige
grond en kraakheldere hemel,
omarmen mij.
Verkleunende liefdevolle dagdromen,
spiegelen Afrikaanse zon, G'days,
Amerikaanse sitcoms, Nederlandse
centrale verwarmingen, culturele steden
en openbaar vervoer.
Zeven hand gemaakte dekens gloeien
lichtjes in een tollend ineengedoken
gekropen lichaam. Onbeantwoorde liefde;
de warmte vertoont bindingsangst,
de kou is onaantrekkelijk en onaangenaam
in gezelschap.
Had zij maar licht blauwe ogen,
een sterrenhemel als zij slapen
gaat op geel gebruinden stranden
in een warm land, hier toch wel
erg ver vandaan.