Jij bent de suiker in mijn koffie,
Jij bent het oog waarmee ik zie,
Jij bent de korstjes aan mijn brood,
Door jou voel ik mij groot.
Jij bent de steen in mijn muur,
Jij bent mijn haard vol vuur,
Jij bent de inkt in mijn pen,
Ik ben echt blij dat ik jou ken.
Jij bent het gras in mijn tuin,
Jij bent het haar op mijn kruin,
Jij bent de deur van mijn kast,
Ik hou jou voor altijd vast.
Jij bent mijn benen als ik zwem,
Jij bent de leeuw die ik tem,
Jij bent de laars aan mijn been,
Zonder jou ga ik nergens heen.
Jij bent de pluimen in mijn kussen,
Jij bent het vuur dat niet is te blussen,
Jij bent de vis in lijn bokaal,
Mijn liefde in deze tekst is mijn moraal.
Devos Nathalie.