"Visioen" (modified for gedichten-freaks.nl)
Copyright (c) 2008.02.12 by Werner Domroese
een regenboog
een zonnige dag
een onbereikbare plek
daar heb ik jou eindelijk ontmoet
wie had dat gedacht
jij bent mijn zonnetje overdag
sterrenhemel in de nacht
zij schitteren met zoveel pracht
als ik weer van jou dromen mag
zo ben ik met jou verbonden en tegelijk zo vrij
overdag ben ik van slag
dan blijf jij voor mij verborgen
doch in de nacht ben jij 't geluk waarvan ik zo graag dromen mag
dan voel ik mij geborgen
zo gaat dat moment met jou nooit meer voorbij
een knipoog
een glimlach
een goed gesprek
daar maak jij mijn dag mee goed
jij blijft mijn innerlijke kracht
totdat ik wakker word
dan heb jij mij in jouw macht
want die mooie droom duurde weer veel te kort
waarom anders ween ik zacht