Pronkend op een etalagepop zie je de stralende trui staan
Er is niemand die zonder een blik langs de etalageruit is gegaan
Hij wordt uitvoerig bewonderd en bekeken
Met de andere kledingsstukken vergeleken
De trui kijkt zelfs op de andere kledingsstukken neer
Hij voelt zich een echte deftige en geslaagde heer
De trui blijft het stralende middelpunt
Maar een koper is hem niet gegund
Zo hangt hij weken op de etalagepop te stralen
Toch niemand komt hem als kledingstuk halen
Dan nadert de meedogenloze uitverkoop
Alle niet verkochte kledingstukken gooien ze op een hoop
En voordat de trui door heeft wat er gebeurd
Is hij al van de etalagepop gesleurd
Wat de trui rest is beledigd zijn en flink balen
Op de etalagepop is de nieuwe generatie aan het stralen