Zonlicht
De deur staat op een kier
Het zonlicht kruipt naar binnen
Het bereikt mijn lichaam
Om mijn hart te herwinnen
Stukje bij beetje
Verwamt het mij
Het laat mijn hart weer spreken
En maakt me blij
Woorden worden gefluisterd
Warmte verdrijft de kou
Heel luid en duidelijk hoor ik zeggen
“Ik hou van jou”
Gesproken vanuit mijn hart
En ik begin te stralen
Mijn eigen ik weer gevonden
Mijn eigen leven bepalen
Ontdekken en ervaren
Op pad de wijde wereld in
Zodat ik blijf genieten
en het geluk herwin
Mijn geluk is pas compleet
Als ik kan delen wat ik voel
Bij andere deuren kan openen
En kan laten zien wat ik bedoel
Het zonlicht binnen laten
Bij mensen die zichzelf verloren zijn
Omdat zij gevangen zitten
In een ruimte, vol verdriet en pijn
Als een toegestoken hand
Laat ik het zonlicht binnen
Zodat de warmte ook bij hen
Hun koude harten kan herwinnen
Het zonlicht is een mooi gegeven
Het zonlicht is een medicijn
Het zorgt er voor dat iedereen
Weer weet dat hij gelukkig mag zijn!