Door de spiegel blijf ik leven
De spiegel liegt niet
Nu niet, ook niet in verleden
Kijkt me aan en zegt de waarheid
Hoe ik ben, wat ik je toon
Door de spiegel weten wat je bent
De spiegel gelooft je
Geeft je weer en beschrijft je als buiten
Kijkt door je heen, juist niet naar binnen
Gewoon hoe ik ben, wat ik je geef
Door de spiegel kijken op het einde
De spiegel stelt geen vragen, hoe of wat
Gaat niet weg en geeft gewoon antwoord
Staart de verte in, zonder te vragen
Blijf je langs mijn spiegelbeeld leven?
Door de spiegel valt niet te kijken
De spiegel toont geen einde
Alleen een verleden, vraag aan jezelf
Juist dat, is datgene wat de spiegel je geeft
De vraag: ben jij degene die mijn spiegelbeeld breekt?