Haar glazig getinte ogen
hebben het vermogen
om een menigte van honderd
een nuchtere man uitgezonderd
verdrietig te maken
en diep, diep te raken
Haar hoofd licht gebogen
en nee, lichaamstaal is nooit gelogen
staat ze midden in de eenzaamheid
die de kille dag nog meer uitbreidt
tot een dwalend doolhof
deze dag, die het meisje trof
Ze zoekt grote handen
Een plekje om te stranden
om in weg te kruipen
voordat de kou haar zal besluipen
maar de dag bracht weinig warm
waar was het lef voor een alarm?
Een waakzame man die dag
begroette haar met een vriendelijke lach
hij nam haar in zijn armen
probeerde haar kille dag ietwat te verwarmen
Kocht een maaltijd voor twee
en nam haar mee