"Blind Date"
Copyright (c) 2008.04.19 by Werner Domroese
Opgedragen aan Joyce, een kortstondig anoniem SMS-contact.
Geniet van je koffie en Carpe Diem, want het leven is al zo kort als eendagsvlieg!
je vroeg 'n bekende om een antwoord
doch jouw bericht ging naar de verkeerde telefoon
onbedoeld kreeg ik zo van jou 'n spontane vraag
ik weet niet wie je bent
ik weet niet waar het eigenlijk om gaat
dus ik zeg je dat ik van koffie graag genieten mag
doch dat ik je pas met 'n zinnig antwoord kan verblijden als jij mij eerst iets meer verklapt
eigenlijk verwachtte ik daarmee het einde van dit SMS-gesprek
doch tot mijn verrassing nodig jij mij zomaar uit
je leert graag nieuwe mensen kennen
al jouw vriendinnen en jouw david lieten jou zomaar in de steek
we kennen elkaar totaal niet
toch zorg jij ervoor dat ik met jou afspreek
de afgesproken tijd die red ik helaas niet meer
ik ben zo dom geweest om mijn portefuille te vergeten
ik wil graag jouw koffie nog kunnen betalen en dus maak ik snel rechtsomkeert
op het laatste moment stuur ik jou hierover bericht
alsnog probeer ik jou toch te bellen
maar in plaats van jouw ongetwijfeld gezellige stem
krijg ik slechts een voicemail-piep
alsnog haast ik mij dan naar Mockamore
helaas kom ik veel en veel te laat
dat kan ik niet meer vermijden
misschien durf jij nu niet meer
ben jij nu verhinderd
of is er iets aan de hand
maar wat de reden ook zal zijn
ik kan er niet omheen
we laten de kans op een originele vriendschap zomaar schieten
want je weet werkelijk niet wat je mist
als je 't noodlot toch negeert
als je na zo'n vlotte en spontane babbel plotseling weer inbindt
graag had ik jou ontmoet
want dat gênante moment ten spijt
is dit toch een bijzonder leuk verhaal
in je berichtjes was jij openhartig en spontaan
doch wat er op deze zonnige frisse zaterdag ook is misgegaan
de koffie is hier heerlijk
't gezelschap schittert weliswaar door afwezigheid
gezelligheid kent geen tijd
dus wacht ik ontspannen af of jij ooit nog reageert
jij bent tenslotte lief en joviaal
twee dagen later kwam ik jou bij Cappucino Rotterdam alsnog tegen
ik hoop dat jij op jouw David niet lang meer hoeft te wachten
ik heb voldoende inspiratie voor een nieuw gedicht
want van alle bijzondere contacten
ben jij 't origineelste van allemaal
met een glimlach en een knipoog scheiden onze wegen