"Kiezen"
Copyright (c) 1997.08.03 by Werner Domroese
wat is het moeilijk
hoe kan ik houden van jou
en die ander tegelijk
waarom moet ik kiezen
ik kan het haast niet geloven
je maakt me zo gelukkig
ik maak jou zo verdrietig
hoe kan je van me houden
ik heb je niets te bieden
ik wil me zo graag binden
een thuis, een leven, een wereld bouwen
en ik kan je zo aanbidden
maar heb je niets te bieden
liefste, ik hou van jou met hart en ziel
en eigenlijk nog meer
jij bent gek op mij
en toch heb ik een naar gevoel
ik wil je niet verliezen
wat ben ik nu bang om te moeten kiezen
nog nooit heb ik moeten beslissen
wie me straks moet missen
ik wil 't niet laten gebeuren
het mag niet fout gaan
ik wil het niet
een van jullie kwetsen
de tranen lopen over mijn wangen
bij de gedachte
al die pijn te veroorzaken
een grote angst heeft mij gevangen
in de gedachte
weer te moeten treuren
een vriendschap te moeten missen
een hart te moeten breken
om er een te vangen
het doet me zoveel verdriet
om zoveel van je te houden
het brengt me zoveel vreugd
de liefde voor jou en jou
en jij weet ook goed dat ik echt heel veel van je hou
het is alleen zo moeilijk
om met de liefde tegelijk
zoveel leed te moeten brengen
wat moet ik nu beginnen
dat schuldgevoel van binnen
mijn steeds sneller kloppend hart
verwoesten mijn geweten
de drang naar passie
warmte
en genegenheid
de angst voor teleurstelling
woede
en verdriet
een symbiotisch evenwicht
een paradox
jullie weten het van elkaar
in de race als kandidaten
minnaressen in spe
en toch zijn jullie allemaal nog daar
wetend dat slechts een
het strijdtoneel niet zal hoeven verlaten
hoe kan je mij beminnen
met die onzekerheid over
pijn of paradijs
hoe kan ik je dit aandoen
waarom kan ik mijzelf zo slecht begrijpen
hoe kan je van me houden
ik heb je niets te bieden
ik wil me zo graag binden
een thuis, een leven, een wereld bouwen
en ik kan je zo aanbidden
maar heb je niets te bieden
liefste, ik hou van jou met hart en ziel
en eigenlijk nog meer
jij ben gek op mij
en toch heb ik een naar gevoel
jullie liefde houdt mij in leven
hoe kan ik er nu een missen
hoe kan ik me aan je geven
zonder te leven in 't ongewisse
wat is het moeilijk
hoe kan ik houden van jou
en die ander tegelijk
waarom moet ik kiezen
ik kan het haast niet geloven
je maakt me zo gelukkig
ik maak jou zo verdrietig
wat is het moeilijk
hoe kan ik houden van jou
en die ander tegelijk
waarom moet ik kiezen
ik kan het haast niet geloven
je maakt me zo gelukkig
ik maak jou zo verdrietig
ik wil van je houden
met je spelen
met je leven
een toekomst met jou bouwen
ik wil van je houden
ik wil jou intens gelukkig maken
zonder dat verdriet
die pijn
en voor altijd met jou zijn