Altijd al, doe ik het beste dat ik kan
voor jou zou ik niet onderdoen
Je bent trots op me, weet ik
dat voel ik, bij elke zoen.
Maar sorry, papa,
dat ik niet alles kan
Perfect zijn lukt me niet,
eigenlijk iƩmand wel, dan?
Ik ben muzikaal, heb je me verteld
maar in sporten gaat het slecht.
Hoef ik dan alles te kunnen?
'Ja,' heb je me gezegd.
'Zo nader mogelijk bij de perfectie
doe dan toch je best!'
'Dat doe ik, beste papa,
voor jou en voor de rest.'
Ik voel me slecht, jouw woorden
ze branden, doen zo'n pijn.
Waarom toch, lieve papa,
moet ik toch perfect zijn?
Ik zeg je rechtuit
'Sorry, papa, dit gaat niet door.
Ik ben niet perfect,
en ga er ook niet voor.'
De teleurstelling in je blik
doet me stilaan tranen.
Volgens mij was het daar,
daar scheden onze banen.
Jij nog altijd rijkend
naar wat zo perfect is.
Maar voor mij was perfectie
al lang geschiedenis.
Ik zie aan je ogen
dat je me geloofd.
'Ik doe mijn best papa,
dat heb ik je beloofd.'
Maar ik ben niet perfect...