het nachtdier
gromt en brult
steelt de rust
die ik denk te verdienen
niet te stoppen
ontembaar
het nachtdier
onrustig loopt het
heen en weer
wachtend op
een makkelijke prooi
loerend
onverstoorbaar
het nachtdier
het is er nog
ook al wordt het langzaam licht
op z’n hoede
alert
licht ontvlambaar
het nachtdier
ik kijk
naar zijn reflectie
ik zie
mezelf
nog minder rust
mijn God, houdt het ooit op?