Bij mij in de coupé,
zat laatst een lief, rustig meisje
ze had nog twee mensen mee
ze kwamen terug van een kort reisje
Eerst zal ik haar broertje omschrijven
wat een druk kind was dat zeg!
hij kon duidelijk niet rustig blijven
en ze waren al een paar uur onderweg…
Naast die meid zat haar pa
die zat te kloten met z’n mobiel
dat deed me denken aan mijn oma
dat gehannes en gepiel
‘T lieve kind hielp hem toen maar
het heeft een poosje geduurd
maar eindelijk was het klaar:
het smsje was verstuurd
Hoe houdt ze het toch vol
ik neem er m’n pet voor af
maar gelukkig hadden ze lol
zo’n broertje is niet eens zo’n straf
En na afloop op het station,
ging het feest lekker door
wat een herrie op dat perron
dat lawaai en geschreeuw, in koor
Blij dat ik uiteindelijk in de bus naar huis zat
Ook al was het echt niet zo’n ramp
Soms wilde ik, dat ik ook zo’n broertje had