mijn lieve griet
waar ik zo van geniet
kan er maar niet over ophouden
bevatten kan ik het soms niet
nooit zo van iemand gehouden
jaren geleden dacht ik
zal haar nooit tegenkomen
ja die lieve vrouw
uit mijn dromen
maar nu bijna vier jaar geleden
kreeg ze mij in het vizier
mijn advertentie had een reden
moest ervan af dat geklier
een vrouw die me wilde strikken
leugens en zieligheid
nou ik wilde dat niet pikken
maar heb nu jou
mijn lieve meid
het had zo moeten zijn
moet er nog vaak aan denken
waren toch enkele jaren van mijn leven
maar ik heb haar vergeven
en nu met jou
getrouwd en wel
liefde bloeiend, wonderschoon
wij zijn een heerlijk stel