Hier binnen in mijn huisje
zie ik vogels beven
eenzaam op hun takken
soms amper nog in leven
De planeet lijkt weer gezuiverd
bij dat mooie sneeuwtapijt
De aarde lijkt wel wat gekoeld
maar in Gaza wordt de dood gespreid
Palestijnen vaak onschuldig uitgemoord
families al te vaak verscheurd
Maar werden de Joden ooit gehoord
of werd hun bestaan steeds afgekeurd
Van bij het begin reeds opgejaagd
als ongedierte steeds uitgeroeid
Ja, ook Hamas heeft zich zo verlaagd
En de Jodenhaat wordt nooit verfoeid
Vermeden wordt het gruwelijke feit
dat Hamas roept eerst Gaza
later de rest van Israel geheid
te laten bloeden; en wat erna?
Nee Israƫl, ik geef je geen gelijk.
Je ontstaan werd wel steeds vervloekt
Maar met ieder Palestijns kinderlijk
Verlies je, wat je reeds altijd zoekt