"Spiegeltje spiegeltje aan de wand
wie is de dikste van het land?"
Zo erg is het nu ook weer niet
maar ze schrikt wel als ze haar spiegelbeeld ziet
De feestdagen hebben hun best gedaan
ze had goed gegeten en kwam heel wat aan
In de vakantie was sport niet intressant
dus zo zijn de taarten op haar dijen beland
Ze heeft bolle wangen gekregen
haar licht overgewicht maakt haar verlegen
"Spiegeltje spiegeltje aan de wand
wie is de dikste van het land?"
Dat is lichtjes overdreven
maar gewicht verlies je niet zo even
Je moet ervoor zwoegen, sporten en dieeten
en ookal is het moeilijk, je snoepjes vergeten
Je moet sterk zijn, het kost zweet en tranen
je moet je wringen door smalle banen
Het is moeilijk, niemand doet het graag
en plotseling kijken dagen zo pijnlijk en traag
"Spiegeltje spiegeltje aan de wand
wie is de dikste van het land"
Dat maakt uiteindelijk niet meer uit
nadat je jezelf compleet hebt uitgebuit
Kun je tevreden kijken in de spiegel
bewonder je je eigen lichaam met wat gegiechel
Na die lange dieetperiode gemarteld zijn
doet kijken naar jezelf niet langer meer pijn
Dan is jezelf verwijten van overgewicht gedaan
en weet je? Ik begin er nu aan!
Want dat meisje met de bolle wangen, ben ik