Ik wil een moord begaan,
Ik wil een moord plegen,
Een leven beroven..
Mijn eigen leven,
Nee ik haat mezelf niet,
Ik hou van mezelf,
Waarom ik dan mijn leven wil stoppen?,,
Omdat ik zoveel eigenliefde heb,
Dat ik mezelf dit niet wil aandoen,
Ik ben beter dan dit,
Zij zijn het niet waard mij te kennen,
Ik ben te goed,
Altijd,
Nee, ik ga niet liegen,
Vaak en voor bijna iedereen,
Zelfs voor diegene die me als eens gekwetst hebben,
Ik ben echt te goed,
Te goed voor deze wereld,
Maar ik ben hier voor een reden,
De anderen een beetje van mijn goedheid geven,
Door goed tegen hen te zijn,
Dan zien ze hopelijk in dat dat fijn is,
En denken,
Als ik ook zo ben,
En dat ene toon,
Ik zeg hen dan dat dat 'ene' respect noemt,
Verdraagzaamheid,
Dan krijg ik respect terug.
En dan zal de wereld er hopelijk wat beter uit,
En ik hoop dat het zo verder zal blijven gaan,
Tot iedereen verdraagzaam is,
En dat ze stoppen met oorlog voeren,
Dat ze inzien dat kwaad zijn niet helpt,
En zien dat ruzie maken,
Je niet beter maakt.
Want geef nu toe,
Niemand wil oorlog?
En dan,
Misschien is er dan eindelijk die mooie wereld,
Zo een heel klein stukje,
Van hoe we altijd al van droomde,
Maar zal het ooit zijn?
Kan ik dat beteken voor de mensheid,
Of voor die ene persoon?
Voor jou?