Majestueus boven de vlaktes van Noord-Tanzania
Ontstaan uit drie heftige vulkaanuitbarstingen
Waar de mooiste leefgebieden elkaar verdringen
Verheft de Kilimanjaro zich als een reus
Rondom de voet van deze imposante berg
Een open savanne met alleen nog grassen
Gebruikt voor het verbouwen van gewassen
Veranderende vegetatie veroorzaakt door de mens
Dan boven de tweeduizend meter
Waar de rijkste flora en fauna te vinden is
Een vrijwel ondoordringbare wildernis
Een tropisch regenwoud omringt de berg
Nog hoger vinden we de subalpiene zone
Bewoont door antilopes, luipaarden,
Buffels, arenden en alpengieren
Een open gebied met vooral kleine dieren
De hoogste zone wordt gevormd door
Toppen bedekt met sneeuw en ijs
Toch is dit prachtige landschap
Voor veel planten en dieren een waar paradijs
( In 1977 werd het ‘Kilimanjaro Nationaalpark’ in het leven
geroepen om dit natuurgebied te beschermen. Het park omvat
het gebied boven de 2700 meter, waaronder bossen, heide en
bergachtige regionen met het Shiraplateau, de Kibo- en
Mawenzitop)