Retourtje Hemel
Als ik zeg:
Ik wil in de hemel kijken
Wenst mijn moeder mij ‘veel plezier’
met levende lijken
Toch wil ik een keer heen
Dan maar helemaal
ziels alleen
Maar koop ik een dagkaart of weekendretour
dat is een lastige vraag
Wil ik morgen terug of nog vandaag?
Fietsen is een heel eind trappen
Met de trein maar tweemaal overstappen
Vanavond maar terug
want dan ben ik vast moe...
Ik koop een kaart
boven zingt een engelenkoor de nieuwkomers toe
Men buurman komt hier waarschijnlijk volgende week,
erg bedroevend
Zolang mijn eigen welkomstkoor nog maar niet oefent
Dat zou eng zijn, je naam op hun lijst
Dan ben je binnenkort de nieuwe Poltergeist
Zulke dingen wil je daarboven toch niet lezen
Houd je liever in de mist
Niet nog snel willen racen
En geen eigen ‘bucket list’
Nee, ik wil toch niet kijken door de hemel kier
Weet je wat.
. ik blijf veel liever hier...