Onweerstaanbaar lekker brood
knapperig, zacht en vol met bruin
Romige boter maakt het minder bloot
Oei, mn wilskracht ligt weer eens in puin
Alles is lekker op zo'n verse snee
Kiezen lukt vandaag gewoonweg niet
Kaas, filé en vlokken maken hun entree
Overschrijden dit keer schandalig hun limiet
Een diepe zucht vol van genot
wanneer ik hap, proef, kauw en slik
Mijn trek is groter dan het aanbod
De laatste met pasta, extra dik!
Morgen maar een stapje sneller
En wat beter letten op de grammen
Beheersbaarheid een tikje feller
Wanneer de grens ligt bij twee boterhammen
Ach, je moet jezelf soms eens verwennen!