Noorderland
waar weiden, wolken, water
sloten doorsnijden 't land
waar 'k droomde over later
als 'n verre overkant
waar dorpen, boerderijen
de koeien zwartwit-bont
iets ligt in die contreien
verloren in de grond
Noorderland, Noorderland
pas op, want.... pas op, want....
Noorderland, Noorderland
pas op.... drijfzand
er klinkt hier in het heden
de nagalm van een lied
de echo van 't verleden
dat dralend nog omziet
wat kraakte in de stilte
die ons zo zwijgen deed
het woog zwaar in de kilte
in 't land dat niet vergeet
wat is daar toch gebleven
toen ik 't verlaten had
ik hoop, dat ik 't bij leven
nog terugvind op m'n pad
kan soms een brood een steen zijn
of ook een vis een slang
ik hoorde een alarmsein
je bent hier veel te lang
het vuur dat kan verwarmen
of je branden onbedoelt
't verwondt zonder erbarmen
wat je heel je leven voelt
Noorderland, Noorderland
pas op, want... pas op, want...
Noorderland, Noorderland
pas op.... drijfzand
er klinkt hier in het heden
de nagalm van een lied
de echo van 't verleden
dat dralend nog omziet