Je wil een afscheidsbrief schrijven
en het lukt je niet
je kan uren bezig blijven
maar toch wordt alles tegen gehouden door je verdriet
Afscheid
maakt voor iedereen een groot verschil
en er komt een tijd
dat het afscheid komen wil
De woorden die je schrijft
moeten komen vanuit je hart
daar waar die dierbare dicht bij je blijft
je hart is de start
Dan ga je denken aan de momenten die je samen hebt gehad
leuke en ook minder leuke zaken
en dan ben je al lekker op pad
om je afscheid warm te maken
Denk niet teveel na over woorden dat je niet vindt
blijf kalm en neem je tijd
want degene dat je hebt bemind
gaat met je woorden niet in strijd
Je hoeft geen moed te hebben om te denken aan hem
volg gewoon je hart en gebruik je hand
denk aan zijn zachte of luide stem
en creƫer zo die bepaalde band
En je zal zien dat het dan vanzelf gaat
al is het geen gedicht
eigen woorden geven je de raad
dat je schrijven wil aan hem gericht
Neem je tijd
gebruik hem indien nodig
en je zal zien, dat afscheid
is niet overbodig