Dan kom ik uit mijn cocon
Eens zal ik een mooie vlinder zijn,
Al is de weg nog lang.
Er zullen vele struikel punten zijn,
Daarvoor ben ik soms bang
Het zal met vallen en opstaan gaan,
maar ik kijk vooruit.
Al ben ik nu nog maar een kleine rups,
Pas op ik kom eraan,kijk maar voor me uit.
Veel verdriet draag ik al mee,
zo in mijn jonge leven.
Ondanks dan ik van mijn ouders,
genoeg bagage heb mee gekregen.
Het leven van een rups ga ik verruilen,
Dus ik ga op zoek naar een mooie tak
Zodat ik strakjes me in kan spinnen,
Dan ben ik geen rups meer maar een pop.
Ik blijf enkele maanden in mijn cocon zitten,
En doe veel nieuwe krachten op.
Wat ik mee gemaakt heb in mijn leven,
Het verdriet, teleurstelling en de pijn.
Zal in mijn cocon achter blijven,
als ik eenmaal een vlinder zal zijn.
Nu is de dag aan gebroken,
Ik komt me cocon uit.
deze laat ik achter,ik kijk niet meer om.
Vliegend van de tak sla ik mijn vleugels uit.
Vliegend in de rondte,kijk ik om me heen,
Iedereen zal het weten,
Van deze vlinder is er maar één.
Laat dit voor iedereen een les wezen,
Al is het leven nog zo zwaar.
Wees tevreden met jezelf,trek je van de andere niks aan.
Ga vrolijk door het leven en lijd je eigen bestaan.
Wat andere ook zeggen,trek het je niet aan.
Want eens in hun leven zullen ze jou zien staan,
En zullen ze zeggen,
Die mooie vlinder heeft het goed gedaan.
Geschreven door Sjan Baerveldt