Dag lieve Maris !!
Die vrijdag ochtend was de schok in de klas groot.
Na een ongeluk was overleden onze gewaardeerde klasgenoot.
Niemand kon jou plotselinge dood bevatten.
En laat staan al dat op dat moment zo onbelangrijke schoolwerk hervatten.
Drie jaar hebben we lief en leed met elkaar gedeeld.
In de klas werd niemand door jou veroordeeld.
Je stond open voor iedereen.
Bij moeite en verdriet sleepte jij je klasgenoten erdoorheen.
Jij kwam binnen als een meisje met veel mogelijkheden.
Je ging vol goede moed aan de slag met het leren van de verpleegkundige basisvaardigheden.
Na de jaren groeide je uit tot een beroepsbeoefenaar in hart en nieren.
De geleerde kennis kon jij in de bolder op je bewoners met veel liefde botvieren.
Mariska jij was een waardevolle aanvulling op onze groep.
Jij was 1 van de mensen die behoorde tot een echte hechte studiegroep.
Jij heb een plaatsje in ons hart, en het gemis is groot.
We zullen je missen lieve klasgenoot !!!
Kus, je klasgenootjes !