Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Terwijl zij pinten zijn gaan pakken
Terwijl zij pinten zijn gaan pakken
Sta ik hier op mijn land te zwoegen
Te sleuren met patattenzakken
Of ben ik reeds fel aan het ploegen
Dat gaat steeds zo vroeg uit de veren
Eerst om de dieren te verzorgen
Nog voor zij terug naar huis keren
Het buikje vol de kop vol zorgen
Maar een boer laat de moet niet zakken
Al wie begint al met den vroegen
Heeft ook vroeg zijn broodje gebakken
Wat heeft dat een veilig genoegen
Ze kunnen er nog veel aan leren
Aan dat brood met spek elke morgen
Want wij boeren zijn de echte heren
Waar het geld vredig ligt verborgen
Reacties op dit gedicht
Vermeersch Jean-Paul vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
ela
:
Zondag, februari 01, 2009 10:37
En de boer, hij ploegde voort.
ela
Over dit gedicht
Auteur:
Vermeersch Jean-Paul
Gecontroleerd door:
christina
Gepubliceerd op:
01 februari 2009
Thema's:
[Natuur]
[Werk]
[Satire]