over uitgelezen vrienden
hij is onderdeel
deelt zich onder gelijken
zichelf in handen van anderen
waar het warm toeven is
>>
met veilig en koestering
opgetekend in zijn woordenboek
geniet hij van die vriend
die allicht niet veel langer meer
en van de onbesuisdheid
nog lang niet uitgedoofd
bij een tweede, een derde
waaraan hij zijn oor leent
voor het volgende woord
denkt hij schoon
mijn peis en vree
in handen van echte mensen
die niet grabbelen willen
in de ton van zijn bestaan
dan enkel willen afstaan
>>
wat hem verder helpen kan
bij het verworden tot de man
die zij al in hem zagen
nog voor hij dat in de spiegel