Valentijn is liefde!
en liefde is als een huis ,
in het begin is alles nieuw en mooi ,
het vuur brandt warm in beider hart,
maar het moet aangewakkerd blijven
of het gaat uit .
Het dovende vuur begint bij de eerste wrevel,
het willen veranderen wat niet kan,het niet meer luisteren
en dan soms harde kwetsende woorden ,verwijten over en weer,
uitgesproken om pijn te doen ,
het vuur gaat stilaan uit!
Het hart in huis valt stil
En langzaam brokkelt dit mooie huis af ,
steen per steen,muur per muur ,
en dan opeens bedenk je beiden dat je cement moet maken voor je huis
uur na uur ,iedere dag van het leven
En dan herrijst het huis ,uit oude stenen
maar met een stevige cement
valentijntje is weer onder dak
en steekt het vuur weer aan
en toont ons dat oude liefde
in de prachtigste huizen woont
waar er nog een stevig vuur brandt
alleen is het aan de eigenaars
om dit vuur nooit te laten doven!!!
Valentijn is geen werk van één dag ,het is een levenswerk!!!
maar het brengt geluk
te weten dat die dag ,je werk eens extra in de bloemetjes wordt gezet.
bees17