Huginn ok Muninn fliúga hverian dag
iörmungrund yfir;
óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,
þó siámk meirr um Muninn.
The whole world wide, every day,
fly Huginn and Muninn;
I worry lest Huginn should fall in flight,
yet more I fear for Muninn.
De stormsneeuw verkoelt de hete adem,
de ademstoom verblindt de woorden,
de schreeuw overstemt je bedoeling.
De zwarte veren uit mijn dromen
fladderen in mijn gezicht,
doen me herinneren aan toen
slaan "nu" naar de achtergrond.
Schimmen van gedachten, woorden
emoties dansend op dun ijs.
Sterren dansten rond in spiralen,
raven vlogen wijd verspreid.
Nu mijn gedachten afdalen
naar de duistere krochten,
voel ik je adem op mijn wangen,
warmte die weleer welkom was.
De bedoeling opnieuw duidelijk verwoord
stem is verzacht, verwarmd en gelukkig
het verleden heeft me bijgebracht.