Het lijkt alsof
iedereen het weet,
maar eigenlijk
weet niemand het
niemand kent het hele verhaal
mijn verhaal,
wat er is gebeurd,
niemand die het me durft te vragen.
Bang voor mijn reactie ,
Bang voor mijn tranen.
Mijn verdriet
Door jou.
Het lijkt alsof
Iedereen naar me kijkt
Maar eigenlijk
kijkt er niemand
Niemand weet wat je deed
Iedere dag,
Iedere dag opnieuw,
telkens weer die hand
opnieuw en opnieuw
vertellend wat ik moet doen.
Bang om er tegen in te gaan
Gehoorzaam ik hem
Is het echt mijn schuld ?
Zoals je fluisterde ?
Het lijkt alsof
Ik iedere dag,
moet vechten tegen jou,
tegen mijn herinneringen aan jou,
mijn verdrongen verleden
Je hebt mij pijn gedaan.