Nee ik kan je niet vertellen, niet uitleggen
waarom een kind haar armen open krast
een Duitser elke mogelijke Jood vergast
een vriend een vijand in de rug verrast
een vuur een geheel leven verast
Nee ik kan je niet zeggen, niet met je delen
maar er zijn er zo zó velen
Die mijn bloed niet kunnen proeven
die niet ten strijde hoeven
maar lekker in de zon vertoeven
Waarom dan, schrijf ik jou aan?
ondertekend met mijn naam
gezworven door diepe tijden
mijn liefste schat, heb medelijden
Het is oorlog….
en ik trek ten strijde
Liefs, kusjes, alle goeds,