Een veilige plek in de storm
Wanneer jij langzaam in een storm naar mij toe rent,
moet ik dan vluchten
of je tegemoetkomend
blijven staan op mijn veilige plek?
Wanneer jij je hart opent voor de mijne,
moet ik me dan verbergen achter mijn bruine ogen
of je niet teleurstellend
zeggen dat ik me van mijn verstand niks aantrek?
Als jij je ogen sluit en je eigen loslaat,
moet ik je dan aankijken terwijl ik weet dat je niks ziet
of onbegrijpend
de lamp weer aandoen?
Als jij de regendruppels telt stuk voor stuk,
moet ik dan schreeuwen dat mijn hart eens gebroken was
of bedroevend
in je armen vallen?
Misschien gaat de zon onder midden in de nacht,
moet ik dan radeloos toekijkend weten wat te doen
of het negerend
afvragen waar je bent?
Misschien val ik onderweg naar buiten,
moet ik dan hopend op je hulp wachten tot jij mij weer tegenover jou zet
of liggen blijvend
opstaan en terugkeren naar die veilige plek in de storm?
Xxx Danique