hoog aan het firmament
zendt de zon haar prachtige
wit gele licht, ijkende alle
kleurtinten van natuur en
wat de mens heeft gebouwd
het licht dat schildersdoeken
door de eeuwen heen doet
tot het ultieme licht dat
de ware kenner herkent
bossen zijdezacht groen
stenen anders dan anders
het fel vlammende doet
verlammen een politiemotor
glijdt onder een groene bus
vele ogen even dichtgeknepen
koude is weer helemaal terug
14FEB2009 2240