soms is het leven
als een gevaarlijk spel
en hou je jezelf
aan dat laatste stropijltje vast
angst en onzekerheid
duwt je hoop naar beneden
je voelt je ontevreden
je verlangt meer van het leven
je vraagt je af
waarom aanvaarden ze
een ander niet
met haar (zijn) gebreken
als een gevaarlijk spel
speel je soms mee
zonder nadenken
doe je immers dingen verkeerd