Toen zij geboren werd, stond het al vast
dat ze niet de kansen zou krijgen die ze verdiende, zij
was immers een meisje, en niet eens zo heel rijk, nee,
ze zou het leven van haar moeder navolgen.
Zij moest vroeg beginnen werken, zij kon,
zij mocht niet naar school, te veel geld
voor dingen die je later toch niet meer nodig
hebt, waar je in het echte leven niets mee bent.
Zij wou zo graag leren, zo graag nieuwe
dingen zien, zij wou de wereld ontdekken,
meer weten dan zij die voor haar kwamen,
maar zij kreeg niet eens die kans.
Nu is ze ouder en wijzer en heeft ze geen
zin en geen kracht meer om de wereld te gaan
bekijken, maar ze is al heel gelukkig als je
's middags bij haar langsgaat en haar erover vertelt.