~Kleine rups~
Ik voel me een kleine rups
gevangen inn een cocon
nog niet klaar
om eruit te kruipen,
de vlinder te worden
die iedereen verwacht
dat ik zal zijn.
De cocon wil ik best verlaten
alleen wil ik die vlinder
niet worden, niet zijn.
Ik wil die kleine rups blijven
de mogelijkheid behouden
me altijd te kunnen verstoppen,
geen verwachtingen hebben
waar ik niet aan kàn voldoen.
Ik wil weer worden wie ik was
maar absoluut niet worden
wie ik begon te zijn...
dan neem ik liever afscheid
en blijf in mijn cocon
tot de dood me
verlossing zal schenken.