Het scheiden van afval is geen sinecure
We doen het allemaal, ook de buren
Maar..., zet dit nu echt wel zoden aan de dijk
'k Heb er m'n twijfels over, neen sterker: over m'n lijk
Men zit u nodeloos aan te sturen
*
Het milieu en de natuur
Waar zijn zij nu nog puur
Wij willen vooruit
Dus geen milieugeluid
Het is ons gewoon te duur
*
Een goedkeurend knikje is eigenlijk alles wat u krijgt
Als u vertelt over de gevolgen die men snel bereikt
Men verslaat u voor een gestoorde
Die de vooruitgang verstoorde
En de gevestigde orde tegen de haren instrijkt
*
Scheiden van afval is slechts een financiƫle zaak
Jammer, want er ligt nog een heel terreintje braak
Maar wij willen ons absoluut niet meer laten stoppen
We moeten meer luxe en zullen daarvoor de natuur wel droppen
't Is ook voor ons nageslacht dat ik deze houding laak
*
Ik zie de buurman een theezakje in een aparte container doen
Hmmm..., een grote sterke kerel die erbij loopt als een oen
Terwijl de vervuilende vliegvakanties je om de oren vliegen
Beste mensen, wie zit wie nu (financieel ?!) te bedriegen
Alleen van consuminderen wordt alles weer fris en groen !
Flipper