Net kreeg ik een vriendelijke meneer aan de lijn.
Hij verstelde dat ik was geselecteerd voor een prijs!
Dat leek me nu toch wel geweldig!
Maar ik bracht hem toch wel wat van de wijs.
Of hij me een vraag mocht stellen,
dan kon ik namelijk wat winnen.
Kent u Erica Terpstra? Ik zei ja!
Begon te juichen, maar de vraag moest nog beginnen!
Ik dacht nog:
ik heb ook geen geluk,
De man aan de andere kant van de lijn,
was door mijn opmerking duidelijk van zijn stuk.
Welke sport beoefende mevrouw Terpstra?
Dat was dus de uiteindelijke vraag!
Ik antwoordde uit volle overtuiging: Zwemmen!
Dat wist ik immers al langer dan vandaag!
Gefeliciteerd meneer, u heeft tien(!) loten gewonnen!
Daarna betaalt u slechts drie kleine maandjes €1,50 per trekking.
Daar was het hem dus uiteindelijk om begonnen!
Ik verwachtte al een gesprek met deze strekking!
Ik heb gewonnen, dus MAG ik u betalen?
Dat vind ik een rare prijs om weg te geven.
Ben je nu helemaal gek worden?
Wat zullen we nu beleven?!?
Deze man belde mij dus vanavond.
Hij melde namens de lotto.
We doen of u gewonnen heeft,
daarna wordt u genaaid is dus hun motto!
(uiteraard heb ik geheel belangenloos mijn prijs afgestaan aan de volgende kandidaat)