Zoals elke dag van de week
dezelfde plek in wagon twee,
het voorrecht een pendelaar
die aan het eindstation begint,
met mijn rug naar de Noordzee.
Wakker nog, langs Brugse kant,
dommel ik twee haltes lang
om dan, in de Gentse stede
een blik te kunnen stelen
van een net geklede dame
Heerlijk spel: net niet kijken
in spiegelraam of over krant
en net als het illusie lijkt
toch interesse laten blijken
met een knik in Brussel Zuid.
Als vanouds keek ik vandaag
door het raam naar het perron,
waar ik haar met haar liefde zag:
een leuke meid, net als zij...
Ik ben nu een droompje kwijt.